Loppuunmyytyjä näytöksiä kertyi 22 Livetuomarointia Reikäreunan kymmenvuotiskekkereillä Festivaaliklubeilla laitettiin jalalla koreasti Kylpytynnyri-Kinossa tunnelma oli kohdallaan Ilo irti sunnuntain palkintogaalassa Violetin valtaama kaupunki Ilmapalloja! Hulinaa Plevnassa Lisää violettia! Minikino-näytökset juonsi Katti Matikainen Grand Prix'n nappasi venäläisanimaatio Bum-bum doch' rybaka

Loppuunmyytyjä näytöksiä kertyi 22

© Mikaela Välipakka

Livetuomarointia Reikäreunan kymmenvuotiskekkereillä

© Paavo Pykäläinen

Festivaaliklubeilla laitettiin jalalla koreasti

© Antti Pärnänen

Kylpytynnyri-Kinossa tunnelma oli kohdallaan

© Paavo Pykäläinen

Ilo irti sunnuntain palkintogaalassa

© Mikaela Välipakka

Violetin valtaama kaupunki

© Natalia Bielak

Ilmapalloja!

© Mikaela Välipakka

Hulinaa Plevnassa

© Paavo Pykäläinen

Lisää violettia!

© Paavo Pykäläinen

Minikino-näytökset juonsi Katti Matikainen

© Mikaela Välipakka

Grand Prix'n nappasi venäläisanimaatio Bum-bum doch' rybaka

Haku kotimaiseen kilpailuun on päättynyt

Haku Kotimaiseen kilpailuun 2015 on päättynyt. Valinnat julkaistaan maanantaina 2.2.2015. Vain valittujen elokuvien lähettäjiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille elokuvantekijöille!

Chaplinin poika avaa festivaaliviikon 2015


The Kid © Roy Export S.A.SMykkäelokuva Chaplinin poika on jo viides Tampere-talon ja Tampereen elokuvajuhlien Chaplin-teemalla toteutettava yhteistuotanto. Chaplinin poika avaa samalla 45-vuotisjuhliaan viettävien elokuvajuhlien festivaaliviikon. 

Chaplinin poika - The Kid on elokuva, joka jokaisen täytyy nähdä kerran elämässään. Charles Chaplin sävelsi elokuvansa musiikin vuonna 1971. Se on hänen viimeinen elokuvasävellyksensä. Tampere-talossa elokuvan herättää henkiin ja musiikista vastaa Tampere Chamber kapellimestarinaan Kimmo Tullila.

Kyseessä on Charles Chaplinin (1889–1977) ensimmäinen pitkä elokuva. Suurmenestys Chaplinin poika on merkkipaalu sekä elokuvan että komedian historiassa. Siinä on omaelämäkerrallista latausta, muistumia Chaplinin omasta lapsuudesta. Tähän elokuvaan pätevät Chaplinin legendaariset sanat: ”Elämä on kaukokuvassa komediaa, lähikuvassa tragediaa.” Chaplin menetti esikoisensa kolmen päivän ikäisenä heinäkuussa 1919. Hän aloitti Chaplinin pojan kuvaukset saman vuoden syksyllä. Hän näki neljävuotiaan Jackie Cooganin (1914-1984) esiintyvän vaudeville-teatterissa isänsä kanssa ja valitsi hänet oitis pikkuvintiön rooliin.

Chaplinin pojan kuvaukset kestivät vajaan vuoden ja päättyivät kesällä 1920, jolloin Jackie oli vajaa kuusivuotias. Jackie on ehkäpä elokuvahistorian luontevin lapsinäyttelijä. Chaplinin poika on mietiskelevä katse lapsuuteen, siinä on farssia, sosiaalista paatosta, tilannekomiikkaa sekä unohtumattomia jaksoja. Se on myös tunteisiin vetoava rakkauselokuvaa, jossa on tilaa toivolle. Chaplin totesi valmiista elokuvastaan: ”Tarina viekoittelee katsojan nauramaan, mutta pakottaa kenties esiin kyyneleenkin.” Kulkuri lasimestarin elämän korkeakoulun ohje kodittomalle pikkupojalle: ”Muistatko millä kadulla työskentelemme tänään?” Chaplinin pojan ensi-ilta oli 6.2.1921 New Yorkissa.

Ohjaus: Charles Chaplin
Käsikirjoitus: Charles Chaplin
Kuvaus: Roland Totheroh, Jack Wilson
Leikkaus: Charles Chaplin
Lavastus: Charles D. Hall
Musiikki: Charles Chaplin
Näyttelijät: Charles Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance, Tom Wilson,
Carl Miller, Charles Riesner, Henry Bergman, Granville Redmond, May White,
Raymond Lee, Lillita McMurray, Edith Wilson, Nellie Bly Baker, Albert Austin,
Jack Coogan, Baby Hathaway, Baby Wilson
Tuotanto: Charles Chaplin – First National

Tuotanto Tampere-talo ja Tampereen elokuvajuhlat. 

Tampere-talo 2.3.2015 klo 19, Iso sali. Osta lippusi täältä.

Plevna

Itäinenkatu 4

Plevna

Esityspaikat

 

Niagara

Kehräsaari, B-talo

Niagara